Så håller du myggorna på avstånd när du grillar på kvällen

Använda myggfångare

Installera en myggfångare i närheten av grillplatsen. Dessa innovativa enheter lockar mygg genom värme, koldioxid eller ljus, fångar dem och låter dem dö.

Myggmedel

Använd myggmedel på huden för att avskräcka myggor från att sticka, och överväga att bränna citronellaljus runt området där du ska grilla.

Späd ut stillastående vatten

Se till att du inte har stillastående vatten runt ditt bostadsområde. Myggorna använder dessa vattensamlingar för att lägga sina ägg. Genom att tömma dessa områden, minskar du på deras möjlighet till reproduktion.

Rätt kläder

Särskilt under skymningen, när mygg är mest aktiva, skydda dig genom att ha långärmat och byxor. Ljusa färger tenderar att vara mindre lockande för mygg.

Använda rök

Mygg gillar inte rök, så lite extra rök från grillen kan hjälpa till att hålla dem borta. Du kan också överväga att använda speciella rökelsepinnar eller spiraler som avger rök som myggor inte gillar.

Slutsats: Grillkvällar kan vara ett favoritställe för myggor, men med dessa tips kan du njuta av dina kvällar utomhus utan att bli störd av dessa irriterande små insekter. Läs mer på hemsidan myggfångare.net

bli av med myggor

Myggans jaktteknik – Hur hittar de sina offer?

Koldioxid

Myggor är mästare på att upptäcka koldioxid, gasen vi andas ut. De kan känna av koldioxiden på upp till 50 meter avstånd och de rör sig mot den källan.

Kroppsvärme

Myggor använder värmesensorer för att hitta varmblodiga djur, inklusive människor. Dessa sensorer gör det möjligt för dem att upptäcka kroppsvärme, vilket hjälper dem att hitta ett ställe att bita.

Lukt

De attraheras också av dofterna från huden, speciellt svett. Ämnen som laktat och ammoniak i svett samt vissa bakterier på huden lockar myggorna.

Färg och rörelse

Återigen, precis som många insekter, är myggor visuellt orienterade. De dras till mörkare kläder och rörliga objekt.

Ämnen som avges av kroppen

Människor producerar naturligt utsöndrade ämnen, kända som kairomoner, som myggor kan upptäcka och som de får information av som hjälper dem att hitta sina värdar.

Slutsats: Myggors förmåga att hitta sin värd är en komplex process som innefattar en kombination av olika sensoriska data. Förstå dessa mekanismer kan möjliggöra effektivare metoder för myggkontroll och vidare forskning inom detta område.