Solstolar

Om du vill göra din egen trädgård så inbjudande det bara går, är det en ypperlig ide att investera i en eller flera solstolar. En solstol ger ju nämligen en äkta semesterkänsla, och gör därmed att man slappnar av på ett helt annat sätt än om man sitter i en vanlig stol, vilket gör att de flesta familjemedlemmar och gäster också uppskattar dessa stolar.

Solstol är bra att ha när solen skiner på sommaren.

Men hur väljer man egentligen den allra bästa solstolen? Här kommer några tips:

 

Fundera på om solstolen behöver vara flyttbar

De flesta behöver inte en flyttbar solstol, eftersom de ställer sin solstol i trädgården eller på uteplatsen och sedan låter den stå där, men det finns ju en del som även vill kunna ta med sig solstolen till stranden och så vidare. För dessa personer är det verkligen a och o att solstolen kan vikas ihop, för att på så vis lätt kunna tas med, och att den är lätt, så börja med att fundera på om detta är något du behöver eller inte.

 

Fundera på om solstolen behöver vara justerbar

Många solstolar kan nämligen justeras på olika vis, gällande ryggstöd, fotstöd och så vidare. Detta gör förstås att solstolen blir lättare att anpassa för varje enskild person som ligger eller sitter i den. Justerbara lägen ökar därför komforten betydligt, vilket gör att vi rekommenderar justerbara solstolar för alla som inte kommer att vara ensamma om solstolen, utan som kanske kommer att dela den med familjemedlemmar och så vidare.

 

Välj en solstol som passar dig storleksmässigt

Både en allt för smal och en allt för kort solstol är nämligen väldigt irriterande. Provsitt och provligg därför gärna de solstolar som du funderar på att köpa om du har möjlighet till det, alternativt titta på solstolens mått för att på så vis avgöra hur väl den passar dig rent storleksmässigt. Välj en så stor solstol som möjligt om du är lite större själv, för ökad komfort.

 

Välj ett passande material

Plast är ett material som har många fördelar, som att det är lätt viktmässigt, samt även enkelt att rengöra och så vidare, men vissa föredrar solstolar i andra material, som t.ex. trä eller metaller. Oavsett vilket material du fastnat för, gör lite research kring det för att se hur passande det är för utemöbler, vilket livslängd du kan förvänta dig att materialet har, hur du rengör det, och så vidare.