Avlastningsbord

Avlastningsbordet kan vara en av de mest betydelsefulla detaljerna för att få ett genuint fint och trevligt hem. Inte nog med att de tillför det där lilla extra till hallen eller vardagsrummet, det fyller även några välbehövliga funktioner. Exempelvis kan man bevara sina käraste ägodelar i dess lådor, samt att en fin lampa står väldigt bra där. Det är även en bra plats att lägga av saker på som man vet att man kommer behöver inom en kort framtid också, varpå namnet “avlastningsbord”.

 

Viktigt att tänka på

 

När du ska köpa avlastningsbord är bra att tänka på hur det kommer att passa ihop med resten av inredning i sitt rum. Att ha ett helhetstänk är viktigt när man köper Avlastningsbord då det är en detalj som verkligen kan förgylla det rum det står i, likaväl som det kan förstöra hela helhetsintrycket. Med detta sagt är det inte ett måste att avlastningsbordet ingår i samma möbelserie men att det matchar till viss del genom färg och form är en klar fördel. Viktiga aspekter att väga in när du väljer bord är form, färg, storlek och material. Vad gäller färg är det viktigt att den inte skär sig med rummets allmänna färgtema.

bord för avlastning

Formen är viktig för att den ska gå väl ihop med övrigt möblemang i det rum det ska stå i då det kan skära sig om t.ex. avlastningsborden är runda i formen när alla andra möbler är fyrkantiga och raka. Detta gäller även färger. Om rummet går efter ett särskilt färgtema (exempelvis brun/beige/orange) och avlastningsborden går efter ett hela annat färgtema (t.ex. Grön/röd/rosa) kan det också skära sig ordentligt. Materialet gör skillnad främst beroende på vilken kvalité man eftersöker och även ibland ur en designsynpunkt om designen bygger mer på materialets egna naturliga färger. Troligtvist blir det inte ett helt önskvärt resultat om majoriteten av möblerna är av ek eller bok medan avlastningsborden är av björk. Det ger ett inkonsekvent intryck som inte är åtråvärt ur en designsynpunkt. Se gärna till hur stort rummet är också. Avlastningsbordet bör inte vara så stort att det tar för mycket fokus. De ska fungera som komplement till resten av möblerna, inte ta för stor plats själva. Avlastningsbordet bör heller inte vara för litet då det riskerar att hamna i skymundan i förhållande till resten av rummet och dess inredning.

 

Andra aspekter att ta med i beräkning är ju självklart priset. Som tur är finns det idag ett stort utbud av avlastningsbord till relativt låga priser som passar in i de flesta rum.Om avlastningsbordet ska in i ett barnrum är det viktigt att tänka på eventuella risker så att barnet inte kan skada sig på det. Kanske till och med köpa avlastningsbord utan vassa kanter så att de minskar eventuella skador om en olycka skulle inträffa.