Soffor

Om man någon gång testat att sitta i både en mindre kvalitativ soffa och sedan i en bättre soffa, vet man att skillnaden är stor, både när det gäller komfort och hållbarhet. Allt fler eftersträvar därför att skaffa en så högkvalitativ soffa som möjligt. Men hur känner man egentligen igen de soffor som är av bättre kvalitet, kan man ju undra? Här kommer några tips:

Soffan känns bekväm

Detta låter kanske självklart, för visst är ju komforten en viktig faktor för de flesta som köper en soffa, men om du känner att den soffa som du provsitter just nu är betydligt mer bekväm än alla andra soffor du någonsin suttit i, i princip, är detta i regel ett tecken på att stor möda lagts på att göra varje del av soffan så bekväm och ergonomisk som möjligt, vilket förstås är något man framför allt ser hos lite bättre möbeltillverkade.

fin soffa

Skaka de olika delarna

T.ex. armstöd, ryggstöd och liknande. Ingen av delarna ska gå att röra på det minsta, utan de måste sitta fast ordentligt och vara stabila. Skakar någon av delarna till, bör du därför undvika denna soffa, eftersom detta tyder på sämre kvalitet.

Granska soffstommen i den mån det går

Ju kraftigare och tjockare stommen är, desto bättre är det förstås, menar man på www.soffor.nu, men de olika delarna av dem bör även sitta ihop ordentligt för att den höga kvaliteten ska vara uppenbar. I vissa fall kan det vara svårt att se hur stommen ser ut och sitter ihop, men försök göra detta i den mån du kan åtminstone. Du kan även fråga om just detta för att få en bättre förståelse av just en viss soffram så klart.

En längre garanti medföljer för soffan

Ju längre, desto bättre, men om garantin är väldigt kort, kan detta vara ett tecken på att kvaliteten är lite sämre.