Balkongmöbler

Att inreda balkonger är verkligen inte lätt. I regel har man ju små ytor att röra sig med, vilket gör att det är viktigt att välja rätt möbler att ställa där. Vi rekommenderar därför inte att man spontanköper balkongmöbler, utan istället är det bästa man kan göra att bekanta sig lite med de olika balkongmöbler man har att välja mellan, då detta brukar göra det lättare att veta vilka balkongmöbler man egentligen behöver själv. Genom att noggrant planera dina inköp, och välja rätt balkongmöbler, är det nämligen ofta fullt möjligt att få plats med alla balkongmöbler man behöver, även på en liten yta.

Balkongmöbler

Dessa balkongmöbler brukar vara aktuella för många:

Bord

Dessa kan vara bra att ha, för att ställa saker på, för att sitta vid och fika eller äta, och så vidare. Det finns bord i massvis med olika storlekar och höjder att välja mellan, samt bord gjorda i många olika material, så oavsett vad du tänkt ha för användningsområde för bordet, bör du kunna hitta ett passande alternativ.

Stolar

Dessa kan ställas vid ett bord (se ovan) eller stå separat, beroende på vad du föredrar. Du har massvis med olika varianter att välja mellan, från väldigt enkla varianter till stolar som är riktigt stora och bekväma, beroende på vad du tycker är viktigast, och hur du tänkt använda stolarna.

Soffor

Dessa kan vara ett bra alternativ för den som vill ha många sittplatser på balkongen, men inte många möbler. På en soffa kan i regel fler personer sitta, mer exakt hur många beror på soffan så klart. Du kan dock välja mellan flera olika storlekar, men se till så att det är en soffa för utomhusbruk du skaffar.

Fåtöljer

Som ett alternativ till en soffa eller stolar, kan även fåtöljer vara ett bra alternativ, då dessa är mer bekväma än vanliga stolar, men inte tar upp lika mycket plats som en soffa.

Grupper

Vill man ha flera olika möbler, t.ex. ett bord och stolar, eller en soffa, en fåtölj och ett bord, kan det vara en bra ide att köpa en färdig möbelgrupp, som är tänkt att användas tillsammans. Dels blir detta snyggare och mer enhetligt, och dels kan det ta upp mindre plats än om man köper alla delarna separat.

Hammockar och hängmattor

För den som vill ha en lite mer annorlunda sittplats eller liggplats på balkongen, kan en hammock eller hängmatta vara ett bra alternativ, förutsatt att du har någonstans att hänga upp den förstås. Det finns dessutom många färgglada varianter att skaffa, vilket kan göra att man får in lite färg på balkongen, som piffar upp den.

Förvaringsmöbler

Förvaringslådor, skåp och hyllor kan också vara ett bra alternativ för balkongen, om man vill gömma undan något där, eller bara om man har dynor och kuddar på någon av balkongmöblerna, för då kan det vara bra att kunna lägga undan dem när det regnar eller är dåligt väder.

Utöver dessa möbeltyper säljs det dock även en hel del andra typer av balkongmöbler, som är lite mindre efterfrågade, men kan vara nog så användbara för den som har användning för dem, exempelvis olika möbler som är avsedda för växter som man kanske vill ha på balkongen och så vidare. Känner du att de möbler vi nämnt ovan inte riktigt uppfyller alla krav du har, kan det därför vara värt att leta vidare lite, för det kan mycket väl gå att hitta andra, mer passande balkongmöbler också.