Partytält

Merparten av dem som behöver ett partytält är medvetna om att de förmodligen endast kommer att använda partytältet de köper en gång, vilket gör att det blivit allt mer populärt att hyra partytält, istället för att köpa dem. Detta gäller fast prisskillnaden kanske inte alltid är så stor (dock beroende på exakt vad det är för partytält man vill hyra), för det kan ju verkligen vara skönt att slippa oroa sig över var man ska förvara partytältet när festen är över, hur det ska underhållas för att hållas i gott skick, och så vidare. Då kan uthyrning absolut vara ett bra alternativ. Dock är inte alla företag som man kan hyra partytält av lika bra, så här kommer några tips för att lättare kunna klura ut vilket uthyrningsföretag du egentligen bör välja:

Inget vidare party vid regn.

Hyr inte om specifikationerna för tältet inte är tydliga

Bland annat bör uthyraren klart och tydligt kunna berätta för dig om partytältets storlek, vilket material det är gjort av, och så vidare. Om denna information saknas, kan detta tyda på att tältet är av sämre kvalitet, och att uthyraren på detta vis försöker dölja detta, men det kan även göra det mycket svårt för dig att avgöra huruvida tältet passar dina behov eller inte. Båda delarna kan vara en anledning att välja en annan uthyrare istället.

 

Välj en uthyrare som det är lätt att få kontakt med

Innan du hyrt av dem får du förstås kolla upp detta genom att ha, eller åtminstone låtsas ha, en fråga till dem, men tro oss att du kommer att uppskatta det faktum att det går att få tag på uthyraren när du väl hyr ett tält av dem, om det är så att du t.ex. har svårt att sätta upp tältet, någon del är trasig när du väl packar upp tältet, och så vidare.

Enligt KöpaPartyält.se så är det framför allt om det är ett viktigt evenemang du planerar, vill du förmodligen inte förlita dig allt för mycket på någon som är opålitlig, så ta reda på hur pålitlig uthyraren kan tänkas vara med tanke på detta, utifall att något mot förmodan går snett under din tillställning.

 

Kolla upp vad som ingår i priset du betalar

För att se om några kostnader kan tänkas tillkomma, eller om du verkligen får med allt som behövs. Begär gärna en skriftlig offert i de fall då uthyraren delat upp priset i flera olika delar.

Om det är så att du behöver något annat utöver själva tältet, kan det dessutom vara en bra ide att försöka hyra ett partytält av en uthyrare som kan hyra ut även denna extra utrustning, eftersom du då inte behöver betala för frakt och liknande till flera olika uthyrare.