Balkongbord

Att möblera en balkong kan vara ett väldigt givande projekt, men många gånger är det även så att det kan vara ett ganska svårt projekt, för många gör nämligen vissa misstag när de sätter igång med möbleringen. Många av de vanligaste missarna handlar om balkongbord, så för att hjälpa dig undvika de vanliga misstag som ofta görs, kommer här några tips:

Planera var bordet kommer att stå

Och även de andra möbler du vill ställa på balkongen, för den delen, om det är möjligt. Detta gör det enklare att välja ut en variant som passar just denna plats, vill du t.ex. ställa bordet i ett hörn, finns det särskilda hörnvarianter att köpa, och så vidare, och även att avgöra vilken storlek som egentligen är bäst för just denna plats, beroende på vad som kommer att stå runt bordet med mera.

balkongbord

Välj ett bra och tåligt material

Det finns flera sådana att välja mellan, men det finns även vissa balkongbord på marknaden som tillverkats i mindre hållbara material, och dessa bör man förstås hålla sig undan. Gör därför gärna lite research kring vilka material som är bäst, och leta sedan efter balkongbord i just det material som du kommer fram till passar dig både estetiskt och i praktiken.

Välj en neutral och diskret stil

Visserligen kan det i vissa fall vara kul med färg och ovanliga former, men tilltalas man av detta, är det i regel bäst att lägga till detta på andra balkongmöbler, eller t.ex. på dynor som läggs på stolar och liknande, istället för att skaffa ett ovanligt och mycket färgglatt bord. De flesta bör därför välja mer diskreta och neutrala balkongbord, för att de ska kännas ”rätt” längre.

Välj ett bord i rätt höjd

Vad denna höjd bör vara beror på vad du kommer att vilja göra vid bordet. Är det tänkt att du ska äta vid det, bör du välja ett högre bord, medan den som kommer att ha bordet stående vid en fåtölj eller soffa, inte kommer att tycka att ett högt bord är så bekvämt, och istället bör välja en lägre variant, och så vidare.