Identifiera potentiell

Börja med att identifiera gamla möbler som har återvinningspotential. Sök efter solida strukturer och material av hög kvalitet. Gamla träbord, stolar, skåp, pallar och dörrar är alla utmärkta kandidater för återvinning.

Planera förnyelsen

När du väljer ett projekt, tänk kreativt och visuellt föreställ dig hur den gamla möbeln kan komma att se ut. Vare sig det handlar om att måla om det i en ny färg, slipa ner och olja upp träet eller byta ut gammal hårdvara, kommer din gamla möbel att få nytt liv med lite TLC (Tender Loving Care).

Material och verktyg

Beroende på ditt projekt behöver du kanske lite grundläggande verktyg och material, som skruvmejslar, en hammare, slipmaskin, penslar och passande färg eller fläck. Inspektera möbeln noggrant för att se om den behöver repareras innan du börjar med omstyling.

Restaureringsprocess

Börja med att rengöra möbeln noggrant; det kan var nödvändigt att ta bort gammal färg eller lack. Om möbeln är i trä, kommer en noggrann slipning att ge en slät yta perfekt för målning eller fläckning. Om det behövs repareras, exempelvis genom att åtgärda instabila ben eller fixa lösa skruvar, gör det här. Sedan är det dags för det roliga – att lägga till färg, finish eller vad du valt för att föra nytt liv i din gamla möbel.

Återvinn inuti och ut

Tänk också på insidan av din möbel. Gamla skåp och byråer kan bli som nya med lite tapet, färg eller kontakt papper för att lysa upp insidan.

Att återvinna gamla möbler kan vara en givande och kreativ upplevelse. Med lite tid, energi och kreativitet kan dina gamla möbler få nytt liv och du kan skapa något verkligen unikt och personligt för ditt hem. Läs mer hos Möbelguide.se

Återvinna gamla möbler och rusta upp dem till nya

Använd trädgrenar för att inreda ditt hem – inspirerande tips

1. Grenkrok

En stadig, robust gren kan bli en krok för att hänga kläder, hattar, halsdukar eller väskor. Bara fäst grenen i väggen med kraftiga skruvar och använd de naturliga formerna för krokar.

2. Kreativa hyllor

Du kan hänga hyllor med trådar eller rep från taket och använda trädgrenar som hyllor. De kommer att bli en naturlig och organisk detalj i ditt hem.

3. Klädställningar

Stora, stabila grenar, speciellt de med intressanta former, kan användas som klädställningar för att hänga kläder, jackor och hattar.

4. Gardinstång

En lång, rak gren kan bli till en vacker och rustik gardinstång. Skruva fast några fästen i väggen och fäst grenen för att hänga dina gardiner.

5. Prydnad

Satser på smörre trädgrenar kan användas som rustik inredningsarkitektur i sig själva. Bunt samman grenarna och placera på något centralt ställe, som en hallbyrå eller i en vacker vas.

6. Ljusstakar

Skär av en liten stubbe som är jämn och stabil, och borra hål för att sätta in ljus. De blir till naturliga, robusta ljusstakar för ditt hem.

När du samlar in grenar för detta, sök efter fallna grenar eller repa tillbaka från beskärningsträd. Först bära dessa hem, låt dem torka ordentligt och behandla dem om nödvändigt för att säkerställa att de är fria från insekter. Med lite kreativitet kan trädgrenar bli vacker och funktionell inredning.