Att hitta den perfekta maskeraddräkten behöver inte kosta en förmögenhet. Här är din guide till hur man hittar billiga och prisvärda utklädnader.

Utforska online-butiker

Det finns många online-butiker som specialiserar sig på kostymer och maskeradartiklar – från Amazon till mindre specialaffärer som Partykungen och Coolstuff. Här kan du ofta hitta stora utbud och billiga alternativ. Tänk bara på att eventuella fraktkostnader kan läggas till och att tid ska ges för leverans.

Andrahandssajter

För begagnade dräkter, prova sidor som Blocket, Tradera eller Facebook Marketplace. Folk säljer ofta använda kostymer som bara använts en gång och kan vara i mycket bra skick. Alltid ett bra sätt att göra ett fynd och samtidigt återanvända.

Ta en tur till din lokala second hand- eller återbruksbutik

Om du inte hittar det du söker online eller bara föredrar att shoppa fysiskt, är dina lokala secondhandaffärer ett bra ställe att leta. Du skulle bli förvånad över de dolda skatterna du kan hitta på platser som Myrorna, Stadsmissionens butiker eller Röda Korsets secondhandbutiker.

Återvinningscentraler

Vissa städer har även återvinningscentraler där de säljer använda kläder, skor och även kostymer till väldigt låga priser.

Gör din egen kostym

Ofta kan det billigaste alternativet vara att göra sin egna maskeraddräkt. Du kan använda kläder du redan har hemma och tillbehör från lågprisbutiker som DollarStore, Gekås Ullared eller Rusta. Kreativiteten är din enda begränsning.

Från skräp till maskerad

Ofta har man mycket material hemma. Tänk utanför boxen och använd gamla kläder, lakan eller papper för att skapa en unik kostym. Detta är både billigt och miljövänligt.

Utnyttja försäljningar

Efter stora högtider som Halloween eller jul, säljs ofta maskeraddräkter ut till rabatterade priser. Detta är en perfekt tidpunkt att köpa kostymer för framtida fester.

Slutligen, kom ihåg att det viktigaste med en maskeraddräkt inte är prislappen utan hur roligt du har medan du bär den! Målet är att släppa loss, släppa blyertssynden och ha en fantastisk tid. Lycka till med ditt sökande efter den perfekta, prisvärda maskeraddräkten!

billiga maskeraddräkter

Överraska med en kanindräkt på festen – din guide till det ultimata utklädningvalet

En maskeradfest är ju alltid roligast när du kommer i något unikt, något överraskande. Att dyka upp i en kanindräkt är roligt, minnesvärt och ganska lätt att sätta ihop. Här kommer några tips på hur du kan skapa din alldeles egna kanindräkt för att bli festens höjdpunkt!

Gör din egen kanindräkt

Vita kläder

Basen för din kanindräkt blir naturligtvis vit – en vit t-shirt och vita byxor eller en vit klänning beroende på vad du känner dig mest bekväm i. Ett par vita strumpor och vita skor kommer att fullända din outfit.

Kaninöron

Du kan köpa kaninöron på de flesta partybutiker, men det är också ganska enkelt att göra dem själv. Klipp ut två kaninöron-formade bitar ur vit kartong och teckna den inre delen av öronen med rosa krita eller tusch. Fäst dem sedan på ett diadem och du har dina kaninöron!

Kaninsvans

För att skapa en fluffig kaninsvans kan du använda vit boa, vita fjädrar eller till och med en stor vit pom-pom. Fäst den på baksidan av dina kläder med hjälp av säkerhetsnålar eller stark tejp.

Makeup

En söt touch till din kanindräkt kan vara makeup. Använd vit ansiktsfärg som bas och lägg till rosa på näsan och kinderna för en söt, rodnande effekt. Svart eyeliner kan användas för att skapa morrhåren.

Köp en färdig kanindräkt

Om du hellre vill hoppa över DIY-delen och investera i en färdig outfit, finns det många platser du kan köpa en kanindräkt. Butiker som Partyland eller onlineplatser som Partykungen, Amazon och eBay erbjuder färdiga kanindräkter till rimliga priser.

Var den roligaste kaninen på festen

Vare sig du beslutar dig för att göra din egen dräkt eller köpa en, kom ihåg att det viktigaste med din kanindräkt är att ha roligt! När du klär ut dig till kanin får du en enkel, men ändå väldigt rolig och omedelbart igenkännlig dräkt. Så vad väntar du på? Ta på dig din kanindräkt och gör dig redo att hoppa rakt in i festandet!