Maskeradinspiration – Kostymidéer för din nästa fest

1. Ikoniska karaktärer

Välj en karaktär från en av dina favoritböcker, filmer, TV-program eller videospel. Detta kan vara allt från Harry Potter till Lara Croft eller Sheldon Cooper.

2. Kända historiska figurer

Klä ut dig till någon känd från historien, som Abraham Lincoln, Drottning Elizabeth den första eller Leonardo da Vinci.

3. Gruppkostymer

Om du går till maskeraden med en grupp vänner, överväg att ha matchande eller temabaserade kostymer, som karaktärerna från ”Scooby-Doo” eller bandmedlemmarna i ”Kiss”.

4. Fantasy-varelser

Varför inte bli en mytologisk varelse för natten? Tänk sjöjungfru, drake, centaur eller enhörning.

5. Verkliga yrken

Sätt på dig ett yrkesklädutseende, som en astronaut, brandman, kock eller sjökapten.

6. Ordspel

För den med en god sinne för humor, varför inte gå för en ordlek kostym? Tänk ”smällare” (bär en jacka full av kryddor) eller ”fransk kyss” (klä dig som en fransk bagare med en lapp klistrad på med texten ”kiss”).

7. Sci-Fi-figurer

Att klä ut sig till en karaktär från en sci-fi-film eller serier, som Star Wars, Star Trek eller Doctor Who, är alltid en hit på maskerader.

Slå på kreativiteten och gå utöver det vanliga med dina maskeradkostymer. Kom ihåg, det viktigaste är att ha roligt!

Om du inte vet vad du ska klä ut dig till

Maskeraddräktidéer med fjälltema

1. Pistvakt

Utklädd som en pistvakt med typiska kläder som inkluderar en stark färgad jacka, skidbyxor, skidglasögon och en hjälm. Glöm inte den imponerande snöskoveln och en liten första hjälpen-kit för extra trovärdighet.

2. Fjällräv

Klä ut dig till nordens sneakiest räv, fjällräven. Använd orange och vitt tyg för att skapa en rävdräkt, inklusive en fluffig svans och spetsiga öron. Lägg till lite vit ansiktsfärg och makeup för att fullända utseendet.

3. Skidåkare

Klä ut dig som en skidåkare komplett med retro skidkläder, gamla skidor och stavar. Du kan även inkludera ett par runda klassiska solglasögon och ett par färgstarka strumpor över dina byxor för att förmedla en autentisk 80-tals känsla.

4. Snögubbe

Var en snögubbe komplett med vit kostym, svarta knappar och en färgstark halsduk. Var inte rädd för att lägga till lite kreativa detaljer, som grenar som armar eller en morot som näsa.

5. Lavin

För en mer unik tolkning av fjälltemat, överväg att klä ut dig till en lavin. Använd vita kläder och fäst små vita pom-poms eller uppblåsbara snöbollar för att ge utseendet av en massa snö på väg. Var kreativ!

Dessa fjälltemade maskeraddräktidéer kommer säkert att vara ett slag under festen. Alla klädda som olika aspekter av en så karaktäristisk miljö kommer att skapa roligt och minnesvärt evenemang.